Over mij

Home » Over mij

Hoi hoi,

IMG_8362 site

 

Ik ben Sam, eigenaresse van Sam Kuijken Fotografie en ik heb altijd al een passie voor fotografie gehad. Door middel van foto’s kunnen herinneringen van bijzondere momenten, maar ook van heel alledaagse dingen, bewaard worden. In 2009 kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera en begon me te verdiepen in het maken van professionele foto’s. Voor vrienden en familie organiseerde ik soms fotoshoots. Het kriebelde steeds meer, en ik realiseerde me dat ik me verder in deze richting wilde ontwikkelen.

 

In de zomer van 2012 begon ik, meteen na mijn opleiding Marketing, aan de Summerschool van de Fotovakschool. Hier had ik het helemaal naar mijn zin!! Ik had erg veel lol en ik leerde in een paar weken al ontzettend veel over fotografie. De cursus, de foto’s, de mogelijkheden van fotobewerkingprogramma’s, lieten me zoveel nieuwe mogelijkheden zien, waardoor ik nog meer gemotiveerd werd. In september van dat jaar ben ik dan ook begonnen met de volwaardige opleiding in Boxtel.

 

Tegelijkertijd begon ik mijn hobby professioneler te maken. Ik richtte een studio in en nam de naam Sam Kuijken Fotografie aan. Al snel kreeg ik niet alleen maar vrienden of familie op bezoek in de studio. En ik breidde mijn assortiment uit: naast gewone foto’s kun je bij mij sinds kort ook een Photoblock bestellen. Ik blijf constant op zoek naar andere originele manieren om mensen blij te maken met foto’s.

 

Tijdens de opleiding ben ik op zoek gegaan naar mijn eigen stijl. Ik ben nog steeds aan het leren, en mijn stijl blijft in ontwikkeling. Ik hou van kleurrijke foto’s in zachte tinten, maar afhankelijk van het thema en de wensen van mijn klanten kan ik allerlei kanten op. Ik ben ontzettend leergierig en sta open voor nieuwe invalshoeken. Ik heb inmiddels mijn diploma op zak (sinds juli 2014) en ben nu echt aan de slag met het opbouwen van mijn eigen onderneming. Ondertussen blijf ik mij bijscholen m.b.v. workshops, cursussen en zelfstudie.

 

Ik vind foto’s maken van ‘de echte mens’ het mooiste wat er is. Het allerliefste maak ik foto’s op alledaagse locaties, bijvoorbeeld bij mensen thuis, waar ze het meest op hun gemak zijn en gewoon hun dagelijkse gang gaan. Zo worden simpele dingen, zoals spelende kinderen, vastgelegd en bewaard. Maar ik heb ook al meerdere malen een ‘thema-shoot’ gedaan op interessante locaties, binnen en buiten, bijvoorbeeld in het park, bij een interessant gebouw of op het strand. Vooral in het voorjaar en in de zomer is het heerlijk om buiten foto’s te maken. En dan is er natuurlijk nog mijn eigen studio, waar ik sinds 2011 iedereen kan ontvangen die graag foto’s van zichzelf, (samen met) vrienden, familie of een andere dierbare wil laten maken.

 

Als fotograaf ben ik gedreven en enthousiast, maar ook geduldig. Ik vind het belangrijk dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen en ontspannen zijn. Dat levert de beste foto’s op! In mijn studio wordt veel gelachen en gelukkig voelen de meeste mensen zich snel thuis. Kijk eens rustig rond op mijn website en vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

Liefs, Sam.